Geen stress meer om je tuinmeubels bij slecht weer? Met deze tips maak je je tuin regen-proof!

Je bent op een warme zomerdag even binnenshuis bezig en plots begint het te regenen. Je doet de ramen en deuren dicht om te voorkomen dat het naar binnen regent. Wat later bedenk jij je ‘’Oh nee, de tuinkussens!’’. Je rent snel naar buiten en treft de tuinkussens doorweekt, vies en beschadigd aan. Die kun je dus wel weggooien. Herkenbaar? Dan weet je hoe vervelend het is om je zorgen te moeten maken of de spullen in je tuin de regen, hagel, heftige wind of zelfs sneeuw wel aankunnen. Steeds opnieuw naar buiten rennen om je tuinmeubelen te ‘’redden’’ wordt al snel vervelend. De oplossing? Een regen-proof inrichting van je tuin, met meubels en kussens die wel tegen een stootje kunnen. Benieuwd hoe je dit in jouw tuin kunt realiseren? Lees dan snel verder! 

 

Kies voor meubilair dat tegen een stootje kan

Veel mensen kiezen tuinmeubelen uit omdat ze mooi zijn, maar vergeten dat het meubilair veel buiten zal staan en dus de typisch Nederlandse weersomstandigheden zal moeten kunnen doorstaan. Het resultaat: tuinmeubelen die niet lang meegaan, beschadigd raken en weggegooid kunnen worden. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor meubilair, zoals een tuin loungeset, dat goed bestand is tegen weer en wind. Wist je dat er speciale all weather tuinmeubels verkrijgbaar zijn, zoals een all weather loungeset? Dit meubilair is duurzaam, goed bestand tegen vocht en kou en kun je dus met een gerust hart buiten laten staan. Ook als het hard regent, of zelfs sneeuwt! 

 

Schaf all-weather kussens aan 

Met alleen all-weather tuinmeubelen ben je er natuurlijk nog niet, want ook de tuinkussens zijn een reden voor veel mensen om – wanneer het regent – in paniek de tuin in te rennen. Gelukkig zijn er ook all-weather tuinkussens beschikbaar, die bestand zijn tegen regen, kou, wind en vocht. Deze kussens gaan erg lang mee en kun je dus rustig buiten laten liggen, ook bij slecht weer.

Bouw een overkapping en berg je meubilair op

Wil je je meubilair graag beschermen tegen beschadiging door slecht weer? Bouw dan een overkapping en zet hier je meubilair onder om het meubilair goed te beschermen tegen heftige wind, regen, hagel of zelfs sneeuw. Ook kan het helpen om tuinmeubilair aan te schaffen dat je gemakkelijk kunt opbergen in een hok in de tuin. Daardoor zul je sneller geneigd zijn om, wanneer je de tuin verlaat, het meubilair op te ruimen.

Plaats een reactie