Alles wat je moet weten over leasen

Wanneer je iets wilt gaan kopen, maar hier niet genoeg geld voor hebt is het mogelijk om een lening of hypotheek af te sluiten. Ook kun je ervoor kiezen om te lenen als je het geld wel al hebt. Dit kan voor ondernemers erg voordelig zijn. Het is namelijk van een groot belang dat je onderneming zo liquide mogelijk is. Het geld dat je nu niet aan het kopen van een auto hoeft uit te geven kun je gebruiken voor andere dingen. Wanneer je met dit vermogen een hoger rendement behaalt dan dat je betaald aan rente is het winstgevend om te leasen.

 

Wat is leasen?

Leasen is het afsluiten van een lening. Dit wordt voornamelijk gedaan om auto’s te financieren. Het gaat hierbij dan over auto’s die je voor je zaak wilt gaan gebruiken. Er zijn verschillende soorten leases. Zo kun je zakelijk leasen en ook private leasen. Een lease.auto financieren wordt nu nog voornamelijk gedaan op een zakelijke vorm, maar het private leasen wordt steeds populairder. Om te bepalen wat de beste vorm van leasen voor jou is, is het belangrijk om te weten wat de verschillen zijn en waar jij uit kunt kiezen. Op deze manier kun jij op een zo een goedkoop mogelijke en veilige manier een leasecontract afsluiten.

 

Verschillende soorten leasevormen

Er zijn een aantal verschillende leasevormen die vandaag de dag gebruikelijk zijn. Dit zijn financial lease, zakelijk leasen, operational lease en shortlease. Bij de financial lease wordt de auto je eigendom. Deze vorm van leasen is het beste te vergelijken met het afsluiten van een hypotheek. Je betaalt de auto in verschillende termijnen af en bent wel al juridisch eigenaar. DIt houdt in dat jij bij schade verantwoordelijk bent voor de reparatie. Bij operational lease betaal je een vast bedrag per maand. Hierbij worden de kosten van brandstof en eventuele schade meegerekend. Zolang jij de auto niet hebt afbetaald blijft de auto officieel eigendom van de leasemaatschappij. Shortlease is voor veel ondernemers erg aantrekkelijk. Als je snel een auto nodig hebt kun je het beste voor deze optie gaan. Het is namelijk erg flexibel, je hebt geen verplichtingen voor een langere periode en bovendien brengt het weinig financiële risico’s met zich mee. Naast het leasen van een auto zijn er ook nog andere producten die je kunt leasen. Om erachter te komen of het voordelig is kun je het beste om professioneel advies vragen.

Plaats een reactie