Ga je een nieuwe vloer kiezen voor in de woonkamer? Hier moet je op letten

Ga je binnenkort een nieuwe vloer in de woonkamer (laten) leggen, maar twijfel je welk type vloer het meest bij jou en je inrichting past? Dat is begrijpelijk, want er zijn enorm veel soorten vloeren om te kiezen. Elk type vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen en past bij een ander type inrichting. Benieuwd welk type vloer het beste bij jou past? Lees dan snel verder.

Het kiezen van de juiste vloer

Er zijn vloeren in allerlei soorten en maten, gemaakt van veel verschillende materialen. Je kunt kiezen voor PVC vloeren, houten vloeren of toch voor tapijt. Maar hoe kies je nu het juiste materiaal voor je vloer? De materiaalkeuze hangt af van verschillende factoren.

De mate en intensiteit van het gebruik van de vloer 

Woon je met je gezin, inclussief kinderen en/of huisdieren en heb je zwaar meubilair in huis staan? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor een duurzame vloer die je gemakkelijk schoon kunt houden en die goed bestand is tegen krassen en beschadiging. In dit geval kun je het beste kiezen voor een vloer van PVC of laminaat. Vloeren van vinyl zijn ook gemakkelijk schoon te houden, maar zijn minder goed bestand tegen beschadiging dan PVC of laminaat.

De uitstraling van het materiaal en het effect op je interieurstijl 

Wil jij je woonkamer warm en landelijk inrichten? Dan kun je het beste kiezen voor een vloer die deze uitstraling complimenteert. Hierbij kun je denken aan een houten vloer in een mooie, warme kleur. Wil je liever een industrieel of modern interieur? Kies dan voor een vloer in een koele kleur, met bijvoorbeeld grijstinten erin verwerkt. 

Het budget dat je beschikbaar hebt voor de vloer

De keuze voor het materiaal van je vloer is niet alleen afhankelijk van de duurzaamheid en de uitstraling, maar natuurlijk ook van je beschikbare budget. Droom jij bijvoorbeeld van een mooie, hardhouten vloer maar laat je budget de aanschaf van dit type vloer niet toe? Kijk dan eens of je een vloer met een hout-look kunt aanschaffen van een ander materiaal. Ook zijn er verschillende groothandels en andere aanbieders die vloeren van hout voor een relatief goedkoop tarief aanbieden. Bekijk bijvoorbeeld eens de prijzen van deze aanbieder van vloeren in Apeldoorn of bezoek eens een groothandel bij jou in de buurt. 

 

Plaats een reactie