Wat is het verschil tussen een auto huren of shortleasen? 

Er zijn een hoop verschillende redenen waarom je ervoor kunt kiezen dat je geen auto wilt kopen. Het kopen van een auto is namelijk in sommige gevallen erg achterhaald. Het kan natuurlijk heerlijk zijn om een eigen auto voor de deur te hebben staan, maar het brengt ook nadelen met zich mee. Het kopen van een auto vereist een hoop geld, ook als je er een lening voor afsluit zul je het uiteindelijk alsnog allemaal moeten betalen. Bovendien brengt het hebben van een eigen auto nog een hoop andere kosten met zich mee. Wanneer je niet vaak een auto nodig hebt of alleen voor een korte periode, dan kan huren of leasen een betere oplossing zijn.

 

Leasen of huren?

Als je tot de conclusie bent gekomen dat je liever geen auto wilt kopen, maar er toch nog een nodig hebt, dan kun je een auto huren amsterdam. Ook kun je ervoor kiezen om een auto te shortleasen. Beide brengen een aantal verschillende voordelen met zich mee. Wanneer je een auto huurt, dan kun je er gebruik van maken voor een vast bedrag per maand. Dit bedrag geeft je de mogelijkheid om zorgeloos te rijden. Je zult in dit geval namelijk geen wegenbelasting, verzekering of schade hoeven te betalen. Het enige waar jij nog extra voor moet betalen is de brandstof die de auto nodig heeft. Een auto huren particulier geeft je de vrijheid om alleen voor een auto te hoeven betalen als jij deze nodig hebt. Hierdoor kun jij je kosten minimaliseren. Het nadeel van het huren van een auto is dat je er rekening mee moet houden dat je een iets hogere prijs betaald dan als je zou shortleasen. Ook moet je vaak extra betalen als je de looptijd van het huren aan wilt passen.

 

Wanneer is shortleasen interessant?

Huren is voornamelijk interessant als het gaat om een periode van minder dan dertig dagen. Wanneer het gaat over een periode langer dan is het aan te raden voor een shortlease te gaan. Bij een shortlease ga je namelijk een huurovereenkomst aan voor een langere periode. Als je hiervoor kiest, zul je merken dat het per dag goedkoper is om te shortleasen dan te huren. Ook kun je na een maand gratis de rest van de huurovereenkomst veranderen. Wanneer je voor een aantal maanden ergens verblijft kan het dus aantrekkelijk zijn om te gaan shortleasen.

Plaats een reactie