Maak je woonkamer open en ruimtelijk

Hoe klein een ruimte ook is, het is altijd mogelijk om hem zo open en ruimtelijk mogelijk te maken. Met deze tips lijkt je woonkamer meteen een stuk groter!

Lichte kleuren

Om te beginnen ga je beginnen met het kiezen van kleuren. Wanneer je wilt herinrichten is de vraag die je jezelf moet stellen: ben ik tevreden met de kleurtonen? Vaak kunnen de kleuren die je in je woonkamer gebruikt wel uitgebreid worden of juist veranderen naar een nieuwe tint van dezelfde kleur. Om een open ruimte te creëren heb je zachte en lichte kleuren nodig. Pasteltinten doen het ontzettend goed te laatste tijd. Als dit alsnog wat teveel voor je is kun je ook kiezen voor roomwit of beigetinten. Hierdoor kom je niet in gedrang met de kleuren van de meubels maar geef je je de ruimte een meer rijke uitstraling zonder dat het minder ruimtelijk wordt. Integendeel zelfs, met de kleur op de juiste muren kan het voelen alsof je woonkamer een stukje groter is.

Plaatsing meubels

De meubels neerzetten kan vaak op veel manieren maar om de ruimte open te houden doe je er goed aan om de meubels te plaatsen naar het licht. Een voorbeeld hiervan kan zijn dat je de tafel bij het raam zet, en de bank zo neer te zetten dat je met je gezicht naar het raam toe zit.

Soort gordijnen

Ook gordijnen kunnen heel veel doen met hoe de ruimte oogt. Over algemeen is het zo dat licht doorlatende gordijnen heel voordelig zijn voor het creëren van een open ruimte. Jaloezieën zijn een goed voorbeeld van gordijnen die een ruimte open maken, ze laten veel licht binnen en bovendien zijn ze verstelbaar. Houten jaloezie op maat is een soort gordijn die het beste geschikt voor lange termijn. Ze kunnen echt onderdeel van het huis worden als ze op maat worden gemaakt. Dit is vaak voor het oog een groot verschil. Witte houten jaloezieën zijn perfect voor de interieurs met een hoop kleur.

Licht

Een van de eerste regels voor een open ruimte heeft alles te maken met licht. Een ruimte hoeft helemaal niet groot te zijn om groot te ogen. Licht speelt hier een belangrijke rol in. Als je weinig direct zonlicht hebt kan dat lastig zijn, je hebt daar immers niet altijd wat over te zeggen. Wat je wel kunt doen is je meubels plaatsen richting het licht. Hierdoor voorkom je dat je het gevoel hebt dat je weggedoken zit in een hoekje.

Plaats een reactie