Een trellisscherm is een verrijking voor je tuin

Er zijn veel manieren om meer kleur te krijgen in je tuin. Je kunt er, bijvoorbeeld, voor kiezen om de schutting een leuk kleurtje te geven. Ook kun je in het najaar bollen planten zodat je in het vroege voorjaar allerlei bloemen ziet bloeien. Je kunt kleurrijke borders aanleggen met planten die allemaal net na elkaar bloeien met daartussen groenblijvende planten en struiken. Maar het kan nog veel mooier. Kijk maar eens op de site van Hillhout. Hier vind je een trellisscherm en dáár kun je echt wat mee. Je kunt tegen een trellisscherm een klimplant laten groeien en zo ook je tuin op ooghoogte kleurrijk maken.

Een trellisscherm geeft meer sfeer in je tuin

Je kunt een trellisscherm tegen de bestaande schutting plaatsen, maar je kunt er ook voor kiezen om een trellisscherm te plaatsen als onderbreking van de schutting. Zo krijg je een doorkijkje dat erg vriendelijk oogt. Laat je er dan ook nog clematis, kamperfoelie, blauwe regen of hedera tegenaan groeien, dan groeit dat doorkijkje vanzelf weer dicht, maar blijft de schutting minder streng ogen en heb je telkens weer iets anders om naar te kijken. Want dat is wat mooie planten doen: ze veranderen continu en zorgen ervoor dat je telkens weer iets anders ziet. Dan weer een bloem hier, dan weer knoppen daar.

Combineer verschillende planten voor het mooiste resultaat

Het kan even duren voor het trellisscherm volledig is dichtgegroeid. Planten hebben nu eenmaal de tijd nodig om zich te ontwikkelen. Door verschillende planten met elkaar te combineren zorg je ervoor dat je het mooiste resultaat krijgt. Kies bijvoorbeeld een combinatie van (snelgroeiende, groenblijvende) hedera en een passiebloem. De passiebloem bloeit vrij lang, maar zal op een gegeven moment toch uitgebloeid raken. Door de hedera blijft het scherm mooi bedekt en blijft er altijd iets te zien. Je kunt hedera met nog veel meer klimplanten combineren. Het is een populaire klimplant die enorm snel kan groeien.

Welke planten passen bij jou?

Wil je je trellisscherm gebruiken als afscheiding tussen je verschillende plantvakken in je moestuin? Dan kun je er een doornloze braam tegenaan zetten. Je hebt dan een natuurlijke afscheiding waar je ook nog eens, letterlijk, de vruchten van kunt plukken. Wil je een romantische tuin maken? Dan mag een klimroos natuurlijk niet ontbreken. Kies een rode roos of juist een gele of witte, het is maar net wat jij mooi vindt. Knip telkens de uitgebloeide bloemen eruit, dan blijft je klimroos het langst bloeien.

Plaats een reactie