Een Ajax alarm installeren kun je gewoon zelf

Het is alweer bijna vakantieperiode. Dat is natuurlijk een fijne tijd om naar uit te kijken, maar dat geldt niet alleen voor jou. Ook het inbrekersgilde kan niet wachten tot jij op vakantie gaat! Het is dus de hoogste tijd om maatregelen te nemen om inbraken te voorkomen. Je kunt een flinke hond op je erf laten lopen, dat werkt vast afschrikwekkend, maar het zal niet altijd voldoende zijn. Het is een beter idee om een Ajax alarm te installeren. En ja, een Ajax alarm installeren kun je gewoon zelf. Buiten het installeren van een alarmsysteem zijn er nog meer maatregelen die je kunt nemen.

Wat kan ik nog meer doen behalve een Ajax alarm installeren?

De optie van een grote hond is al genoemd. Dit kan een flinke afschrikwekkende factor zijn, maar erg betrouwbaar zijn honden niet. Degene die ze eten geeft is hun vriend… Het is dan beter om én een Ajax alarm te installeren en goede verlichting op je erf te plaatsen. Dit kan verlichting zijn die standaard aan gaat op het moment dat het donker wordt, maar je kunt ook kiezen voor buitenverlichting op een sensor. Wanneer een ongenode gast dan jouw erf betreedt staat 'ie direct vol in de spotlights. Ook goede sloten mag je niet vergeten en, ook niet onbelangrijk, zorg ervoor dat alle ramen goed zijn afgesloten voor je weggaat.

Welk alarm kies ik voor mijn bedrijf?

De kans dat je bedrijf een aantal weken helemaal dicht gaat, is natuurlijk maar klein. Toch is het belangrijk om ook je bedrijf goed te beveiligen. Ook hier kun je kiezen voor een Ajax alarm. Maar er zijn meer opties. Wat denk je van een Jablotron alarminstallatie? Deze alarminstallatie kun je niet zomaar even zelf installeren zoals met een Ajax alarm wel gaat. Voor het installeren van een Jablotron alarminstallatie heb je de experts nodig. Ook kun je deze alarminstallatie niet zomaar even online bestellen. Daarvoor neem je contact op met een expert.

Controleer of alles werkt voor je vertrekt

Je kunt er, over het algemeen, op vertrouwen dat je alarmsysteem werkt zoals het moet. Toch kan het wel verstandig zijn om het alarm een keer, ter controle, te laten afgaan. Overleg dit wel altijd even met de meldkamer waar je alarm naartoe gaat en stel ook de buren even op de hoogte. Zeker een alarm waarbij een sirene begint te loeien kan voor een flinke schrikreactie zorgen op de buurt. Werkt alles? Dan kun je onbezorgd op reis gaan!

Plaats een reactie