Heb je behoefte aan meer financiële ruimte? Verhoog je hypotheek!

Als je meer financiële ruimte nodig hebt, bijvoorbeeld voor een verbouwing, is het verhogen van je hypotheek een goede optie. Je kunt dan meer lenen tegen een lagere rente dan bij een persoonlijke lening. In dit artikel lees je alles over het verhogen van je hypotheek: wat is een hypotheek en de hypotheekrente, waarom zou je je hypotheek verhogen en hoe kun je je hypotheek verhogen? Ook geven we tips waar je op kunt letten bij het verhogen van je hypotheek.

Wat is een hypotheek?

Een hypotheek is een lening die je afsluit om een huis of ander onroerend goed te kopen. Je betaalt de lening met rente terug over een periode van tien tot vijftig jaar. De hypotheekrente is de rente die je betaalt over de lening en kan variëren van 2% tot 6%.

Waarom zou je je hypotheek verhogen?

Als je meer financiële ruimte nodig heeft, bijvoorbeeld voor een verbouwing of om te investeren, kan je hypotheek verhogen de beste optie zijn. Een andere reden is als je huidige rente hoger is dan het marktaanbod op dat moment. Dan kan je geld besparen door je hypotheek aan te passen.

Hoe kun je je hypotheek verhogen?

Je hebt meerdere opties als het gaat om je hypotheek te verhogen, afhankelijk van wat voor dusdanige hypotheek die je hebt. Als je een lineaire hypotheek hebt, kun je de bestaande lening verhogen of een nieuwe lening afsluiten. Bij annuïteitenhypotheken en aflossingsvrije hypotheken kun je meestal alleen de bestaande lening verhogen.

Waar moet je op letten bij het verhogen van je hypotheek?

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij het verhogen van je hypotheek

– Je moet rekening houden met de extra kosten die komen kijken;
– Controleer of je huidige rentevaste periode al verstreken is (deze varieert meestal tussen 10 en 25 jaar). Als dat het geval is, moet je overwegen om de rente te verlengen bij het aanpassen van je hypotheek;
– Bepaal of de extra kosten die komen met het verhogen van je hypotheek groter zijn dan de voordelen, zoals lagere rente. Als dat het geval is, kan het verhogen van je hypotheek niet rendabel zijn.

Het verhogen van je hypotheek kan dus een goede optie zijn als je meer financiële ruimte nodig hebt, maar pas op dat je de bovenstaande punten goed in de gaten houdt. Als je goed geïnformeerd bent over wat er komt kijken bij het verhogen van je hypotheek, kun je de juiste beslissing nemen om je financiële doelen te bereiken. Succes!

Plaats een reactie