Zaterdag 7 maart organiseert Stichting Kom op voor een duurzame wijk van 11.00 uur tot 13.00 uur een Repair Café in De Groene Vos aan de Hommelseweg 41 in Arnhem.

Het Repair Café is dé kans om je kapotte spullen te (laten) repareren.  Onze handige vrijwilligers repareren van alles en nog wat: van Senseo’s tot speelgoed. Iets (laten) repareren is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Van de opbrengst organiseren we nieuwe Repair Café’s.

Waarom een Repair Café?
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Reparatiekennis verdwijnt zienderogen. Het Repair Café brengt daar verandering in door waardevolle praktische kennis over te dragen. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. De hoeveelheid grondstoffen en energie die nodig is om nieuwe producten te maken, wordt beperkt, evenals de CO2-uitstoot. Het Repair Café laat zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.