Zaterdag 15 november is er in De Groene Vos een workshop ‘ Eetbare paddestoelen’.

Ooit gedacht om eetbare paddenstoelen uit je eigen tuin te kunnen plukken?Met eetbaar hout is dat mogelijk. Boomstammen worden geënt met shiitake of oesterzwammen en kunnen geplaatst worden op een schaduwrijke plek in de (moes)tuin. Jarenlang kun je dan je eigen shiitake paddenstoelen en oesterzwammen oogsten!

Zelf eetbaar hout maken is ook is niet moeilijk. Alles wat je nodig hebt is een goede boomstam, entstof (deuvelbroed) en veel geduld. Na het enten heeft de schimmel namelijk enkele maanden nodig om door de stam heen te groeien. Tijdens de workshop “Eetbare paddenstoelen uit eigen tuin” kun je kennis maken met eetbare paddenstoelen en ook kan je dan je eigen boomstam enten. Paddenstoelen hebben allemaal een eigen smaak. Afsluitend wordt een kleine proeverij van niet alledaagse paddenstoelen gegeven. Na afloop kun je een eigen stuk “eetbaar hout” meenemen naar huis.

Praktische informatie:

Wanneer: zaterdag 15 november van 11.00 uur tot ca. 13.00 uur
Locatie: De Groene Vos, Hommelseweg 41
Kosten: 22,50 per persoon
Aantal deelnemers: 8 tot 14
Aanmelden en meer informatie: De Groene Vos, Hommelseweg 41, tel. 026-7370041 of voorzitter@duurzamewijk.nl

Inhoud workshop:
* Achtergrondinformatie over het kweken van eetbare paddenstoelen, vooral op boomstammen;
* Oesterzwamstam maken en meenemen naar huis;
* Kleine proeverij van bijzondere eetbare paddenstoelen;
* Mogelijkheid om extra producten van Groene Takken te kopen.

Workshopleidster is Pip Gilmore van Groene Takken uit Voorst. Zij heeft vele jaren ervaring met eetbaar hout. Zij kan hierover boeiend vertellen en tevens diverse paddenstoelen laten proeven.