Woningcorporatie Portaal en de gemeente Arnhem hebben in Sint Marten 22 zogeheten kluswoningen op de markt gebracht.

Dat gebeurde met de verplichting ze op te knappen. Het renoveren gebeurt deels collectief, samen met de andere kopers van kluswoningen. Bij het renoveren van de binnenkant en het bepalen van de indeling van de woning hebben bewoners zelf de vrije hand. Zo krijgen handige doe-het-zelvers een prachtige kans om hun eigen ideeën over wonen vorm te geven èn wordt de leefbaarheid in de wijk versterkt.

Regiodirecteur Marco de Wilde van Portaal en wethouder Wonen Gerrie Elfrink trapten de campagne officieel af door een aantal kluswoningen te sjabloneren. Op deze manier markeerden zij de panden die in verkoop gaan.

De kluswoningen bevinden zich aan de Hommelseweg, de Nijhoffstraat, de Marten van Rossemstraat en de Van Slichtenhorststraat. In de loop van 2011 gaan nog meer kluswoningen in verkoop.

Op de site www.klusfactor.nl is alles te vinden over de woningen: de prijzen, de voorwaarden en andere bijzonderheden van dit voor Arnhem unieke project. Vandaar dan ook dat de site een belangrijke rol in de totale campagne speelt.

 

(Foto: Jaro van Meerten).

lees meer.....